Pozdravni govor

Poštovane kolegice i kolege,

osobita mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na jubilarni 10. kongres Hrvatskog društva za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju  s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati od 12-15.10.2023. godine u Zagrebu.  Nakon trideset godina kontinuirane aktivnosti  Društva i 9 kongresa koje smo održali širom Lijepe naše vraćamo se ponovo u Zagreb,  mjesto 1.  kongresa našeg Društva čime zaokružujemo jedan ciklus zaista bogate edukativne aktivnosti HDNDT-a.

Na Kongresu će biti zastupljene aktualne teme iz svih područja nefrologije, s predavačima iz Hrvatske i inozemstva, koje ćemo nastojati prikazati na nov i sveobuhvatan način ističući novosti ali i brojne dileme iz svakodnevnog rada koje ćemo raspravljati kroz plenarna predavanja  okrugle stolove i debate.

a kongresu će se po prvi puta predstaviti Sekcija mladih nefrologa HDNDT s predkongresnim simpozijem. Također, značajan dio Kongresa biti će posvećen prikazu Vaših vlastitih znanstvenih i stručnih radova te vas pozivamo da svojim aktivnim sudjelovanjem pridonesete kvaliteti Kongresa. Za cjelovitu nefrološku skrb ključna je suradnja nefrologa i medicinskih sestara i tehničara zbog čega mi je osobito zadovoljstvo najaviti održavanja 6. simpozija Hrvatske udruge medicinskih sestara i tehničara u nefrologiji  tijekom Kongresa.

Trideset godina kontinuiranih aktivnosti društva značajan je jubilej za koji se nadam da ćemo ga zajedno obilježiti.

Želim vam dobrodošlicu na jubilarnom 10. kongresu u Zagrebu!

 

izv.prof. dr. sc. Mario Laganović, dr. med.
Predsjednik Hrvatskog društva za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju